Hoeveel kost het om een website of webshop te bouwen en om in te zetten op internet marketing?
Als bedrijf of ondernemer is het in deze tijd essentieel om te investeren in je online aanwezigheid. Dat het er leuk uitziet is fijn, maar het moet ook leads en verkopen opleveren. Hieronder greef ik graag enkele richtprijzen mee, maar uiteraard is elk project uniek. Ik bied de mogelijheid aan om te werken aan een afgesproken projectprijs of met een abonnementsformule.
Bij elke website hoort ook een kleine jaarlijkse kost voor de domeinnaam, de hosting en het uitvoeren van nodige veiligheidsupdates. Ik zorg altijd voor dagelijkse backups die met 1 klik terug te zetten zijn zodat je geen angst moeten hebben als je zelf aan de slag wilt met blogs, foto’s of teksten. Elke website die ik oplever, heeft een visuele editor en/of overzichtelijke optiepagina zodat je zelf makkelijk kleine aanpassingen kan uitvoeren.
Onderstaande zijn richtprijzen van wat je ongeveer mag verwachten als budget.
Richtprijzen voor projecten met een vastgelegd projecttarief
Bij elke website hoor een vaste jaarlijkse kost van €195(excl. btw) voor de domeinnaam, hosting en essentiële veiligheidsupdates. Voor elke website zorg ik ook voor een robuust back-up systeem die van de hele server minstens 1x per dag een volledige back-up neemt, die kan worden teruggeplaatst met 1 klik in geval van nood, maar in 10 jaar eigenlijk nog nooit nodig gehad ;)
Of kies voor een abonnement waardoor de opstartkosten fél verlagen en ik je bijsta met elke vraag
Wil je je online aanwezigheid stap voor stap verder uitbouwen of ga je regelmatig ondersteuning en support nodig hebben? Dan raad ik de abonnementsformule aan. Van de initïele offerteprijs gaat 20 tot 40% af en gedurende minstens twee jaar betaal je een vaste maandelijks abonnementprijs. In dit maandelijks abonnement zit ook de kost voor de veiligheidsupates, domeinnaam en hosting verwerkt €195(excl. btw), dus ook deze kost valt weg.
Wat is inbegrepen in het abonnement?
- Hosting, domeinnaam en veiligheidsupdates
- Aanpassingen aan de website zoals foto’s of adresgegevens
- Nieuwe contentpagina’s en blogberichten redigeren en posten na SEO-check
- Kleinere nieuwe functies zoals nieuwsbrief, Google Maps, API-connecties, records…
- Antwoord en ondersteuning op jouw vragen over social media, SEO, online marketing…
Wat niet?
- Grote nieuwe functies zoals een webshop, CRM-systeem, afsprakensysteem met medewerkers, ERP-systemen, e-learning platformen, advertentiecampagnes…
Op deze manier weet jij als klant op voorhand perfect wat de kosten van de website en jouw online aanwezigheid zullen zijn. Er hoeft niet voor elke kleine nieuwe functie, uitbreiding of campagne een aparte offerte opgemaakt te worden. Uit de praktijk kan ik zeggen dat voor heel wat websites en webprojecten dit goedkoper uitkomt voor jou klant en mij minder administratief werk oplevert zodat ik kan focussen op wat telt: jouw succes op het web.

